Składniki:
(wychodzi ok. 5-6 roladek)
- 400g-500g mięsa mielonego
- bułka tarta ( ja dodałam jeszcze dwie kromki chleba)
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- jedna cebula
- szynka
- ser
- folia spożywcza (do formowania roladek)
Mięso przekładamy do miski. Kroimy cebulę na drobne kosteczki i dodajemy do mięsa. Wrzucamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem (według uznania) i dosypujemy bułki tartej (tyle by masa mięsna była w miarę zwarta i dało się z niej formować kotlety). Mieszamy.
Rozkładamy trochę mięsa na folii spożywczej. Kładziemy pół plastra szynki i pół plastra sera. Zawijamy w roladkę za pomocą folii i ją delikatnie odrywamy od mięsa (spokojnie folia ładnie odchodzi i nie zostanie nam na mięsie). Smażymy na patelni jak zwykłego kotleta do złoto-rumianego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz