Mielone zawijańce ;)

Dziś - mielone zawijańce czyli roladki z mięsa mielonego ;) Bardzo dobre do obiadu ;)



Składniki: 
 (wychodzi ok. 5-6 roladek)

  • 400g-500g mięsa mielonego
  • bułka tarta ( ja dodałam jeszcze dwie kromki chleba)
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • jedna cebula
  • szynka
  • ser
  • folia spożywcza (do formowania roladek)
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do miski. Kroimy cebulę na drobne kosteczki i dodajemy do mięsa. Wrzucamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem (według uznania) i dosypujemy bułki tartej (tyle by masa mięsna była w miarę zwarta i dało się z niej formować kotlety). Mieszamy.


 Rozkładamy trochę mięsa na folii spożywczej. Kładziemy pół plastra szynki i pół plastra sera. Zawijamy w roladkę za pomocą folii i ją delikatnie odrywamy od mięsa (spokojnie folia ładnie odchodzi i nie zostanie nam na mięsie). Smażymy na patelni jak zwykłego kotleta do złoto-rumianego koloru.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Agata |